26.3.2013

TwitBible

twitBible on toistaiseksi täyttä vaporwarea...
Pikapostaus, kun tuli kerran ajatus mieleen. Joskus kun on viikonloppu aikaa, niin voisin perustaa uuden Twitter-tilin ja tehdä siihen päälle jonkun skriptin tai ohjelman, joka sitten twiittailisi koko Raamatun jae kerrallaan. Jakeet kannattaisi ehkä twiittailla aloittaen Raamatun lopusta, koska uusin twiitti menee Twitterin käyttöliittymällä aina ensimmäiseksi. Näin sitten kun lukisi twiittejä aikajärjestyksessä, niin voisi lukea Raamattua "oikeassa" järjestyksessä aloittaen ensimmäisestä Mooseksen kirjasta ja päätyä lopulta Ilmestyskirjaan.

Raamattuja on saatavilla vpl-muotoisena (verse per line), eli jakeetkin olisi jo valmiiksi näppärästi poimittavissa. Tällainen projekti vaatisi toki pientä luovuutta, sillä kaikkien jakeiden olisi mahduttava 140 merkkiin. Yksinkertaisin ja helpoin (ja toisinaan varmasti paljon luettavampi) tapa kiertää Twitterin asettama merkkirajoitus olisi jakaa jakeet kahteen tai useampaan postaukseen.

Kulmia oikomaton hardcore-toteutustyyli olisi lyhentää siinä skriptin ohessa sanat tekstarikielelle, poistaa turhat välimerkit ja temppuilla monella muullakin tavalla, ilman että tulisi siinä samalla muuttaneeksi lauseiden merkitystä alkuperäisestä. Tällainen Raamattu olisikin sitten vaikka kuinka siistiä luettavaa, ajatelkaapa vaikka:
#Joh3:16 Jla <3 maailmaa niin paljon et antoi ainoan Poikansa jottei yxikään joka häneen uskoo => kadotuxeen vaan => 4eva elämän.

1 kommentti :