23.1.2021

Custom-tarakka

Täsmämitoitettu tarakka.
Kolmas asia vuodelle 2021 on polkupyöräilyasia. Olen aiemmin tehnyt muutaman version satulan kiskoihin kiinnittyvästä tarakasta, tämänkertainen konsepti pultataan kiinni runkoon.

Tarakka takaa.

Tarakka on väännelty kasaan 6mm terästangosta ja juotettu kasaan messingillä. Pohja on 17cm leveä ja 15cm syvä ja hautakiveä muistuttava laukun stoppari / kiinnike on 9cm korkea. Mitat on valittu olemassaolevan satulalaukun perusteella.

Satulaputken kiristyspulttiin kiinnitettävä yksittäinen aisa ei välttämättä kestä montaa kymmentä kiloa painoa, etenkään tarakan puoleisesta päädystään. Tämä on tietoinen esteettis-käytännöllinen kompromissi, sillä tarakan pääasiallinen tarkoitus on lähinnä tukea ja pitää satulan lenkkeihin kiinnittyvää satulalaukkua oikeassa asennossa ja irti renkaasta.

Peugeot PX-50L

Tarakka on kiinni muokatussa Peugeot PX50L -pyörässä. Viime vuonna lyhensin rungon takakolmiota noin kolmella sentillä, lisäsin pullokiinnikkeet viisto- ja satulaputkeen sekä juotin runkoon ja haarukkaan levyjarrukiinnikkeet. Takakolmion lyhennyksen yhteydessä levensin sitä myös hieman, nyt takana on tilaa 52-584 / 2.1" x 27,5" -kokoiselle renkaalle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti