12.2.2015

Muutoksia, osa 2

Tästä...
... tämän avulla...
...tähän. Minne laitettaisiin sohva?
Olisi yksi muutto takanapäin. Uusi olohuoneemme ei näytä enää ihan noin varastolta, mutta se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa koko prosessista. Lyhyt katsaus tammi-helmikuulta 2015 sisältää muuton ja banaanilaatikkosirkuksen lisäksi seuraavia havaintoja:
  • Omakotiasuja tarvitsee kaikenlaisia työkaluja, joita kerrostalossa ei välttämättä tarvitse. Esimerkiksi lumilapion/kolan, kirveen, puunkantotelineen, löylykauhan, a-tikkaat, otsalampun ja moottorisahan.
  • Kakluuni on jännä lämmitettävä ja se toinen kakluuni on hieman eri tavalla jännä lämmitettävä.
  • Saunan lauteiksi tarjolla olevia puulajeja on enemmän kuin yksi tai viisi.
  • Jos et osaa, kutsu apua (Sananl. 15:22). Edellisen asukkaan tv-antenniviritelmä oli malliesimerkki tämän ohjeen noudattamatta jättämisestä.
  • Murphy on murphy. Aiemman asuntomme suihkun termostaatti hajosi 2 päivää muuttomme jälkeen, tämä meni onneksi takuun piikkiin.
  • Pesukoneen etulevyssä löysällä olevan ruuvin kiristys poistaa pesukoneessa pesuohjelman aikana esiintyvän jumalattoman tärinän.

Au-to

Klonk. Ei yhteystietoja. Kiitos.
Asuntoasioiden lisäksi tylsääkin tylsempi harmaa farmariautomme on päättänyt järjestää pientä jumppaa. Maanantaina parkkipaikalla kolhitun oven lisäksi autoomme ilmestyi keskiviikkona sellainen ammattikoulu-uskottava jokkis-auton soundtrack, koska takaäänenvaimennin meni ilmeisesti vanhuuttaan puhki tai poikki. Onneksi oikea ajovalopoltin pimeni sentään jo sunnuntaina, koska näin päin se harmittaa vähemmän.

Kaikki on silti hyvin

Vaikka jonkinlainen influenssa-aalto on ryöminyt jokaisen perheenjäsenemme läpi, kaikki on silti hyvin. Mummoni 90v -juhlat olivat onnistuneet, vaikka mummo ei aivan kaikkia sukulaisia heti naamasta muistanutkaan tai vaikka ilman kamerajalustaa (=kamera pöydän päällä) kuvatun videon sekä kuva- että ääniraidan täyttää paikoitellen hanuri. Mummoni on nähkääs ikuinen optimisti, se pelastaa aina ja paljon - hurraa mummo!

Tänään tv-antenniasentaja kävi asentamassa tv-antenniimme estosuodattimen, koska lähistölle marraskuussa 2014 pystytetty 4g-tukiasema blokkasi tv-signaalin kokonaan. Jäin silti ihmettelemään, miksi asian kanssa on viivytelty kokonaiset neljä kuukautta? Taajuustalkoot.fi -sivuston kautta 4g-verkon laajennukseen liittyvien häiriöiden tutkinta on kuitenkin melkoisen ilmaista. Samalla käynnillä asentaja paikkasi edellä mainitut, kökköiset ja oikosulussa olleet edellisen asukkaan tekemät talon sisäantenniverkon viritykset noin sadan euron hintalappua vastaan.

Eteisen ja makuuhuoneen vaatekaapit saapunevat Fasaanista huomenna ja Ihan Ite™ tekemäni saunan kaide onnistui heti kolmannen evoluutioversionsa myötä mainiosti. Auton pärisevä pakoputki antaa lisäksi hyvän syyn raivata autotallin heti sellaiseksi, että sinne mahtuu ihan oikea auto.

Cheers!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti