22.3.2015

Kamelin selkä kastuu

Puolan armeijan ylijäämälaukku = satulalaukku?
Innostuin speksaamaan pyörään jonkinlaista laukkua läppärille, työkaluille ja vaihtovaatteille. Tähän saakka olen pärjännyt hyvin viime keväänä ostamallani repulla, mutta työmatkan pidentymisen myötä selkäni kastuu nykyisin hieman yli mukavuusrajojen. Kelit eivät kesää kohti mennessä ainakaan helpota asiaa, joten kuorman siirtäminen pois kuskin selästä voisi olla hyvä ratkaisu.

Perinteisiä tarakkalaukkuja en ajatellut hankkia, sillä ne ovat hieman yliampuvan kokoinen ratkaisu pelkkään työmatkakäyttöön, eikä pyörässäni ole tarakkaa. Näin ollen päädyin pohtimaan suurehkon satulalaukun hankkimista.

Vaihtoehtoja

Carradice Cadet

Carradicen valikoimista löytyi Cadet -mallinen laukku, joka olisi täsmäkokoinen ostos. Hintaa laukulle tulisi noin 100euroa (sis. postikulut). Liian helppoa.

DIY Longflap saddlebag (kuva: pedalingnowhere.com)
Tee-se-itse -ihmiselle tämä toinenkaan vaihtoehto ei olisi kovin outo, mitä nyt ompelukone puuttuu. Pedaling nowhere -blogissa on kohtuullisen hyvät ohjeet mielestäni hyvännäköisen laukun valmistamiseksi. Tuo laukku on itse asiassa hieman muunneltu versio toisesta Carradicen laukkumallista, Camperista. Tämä vaihtoehto (ilman päätytaskuja) voisi olla se tarpeisiini parhaiten vastaava ratkaisu, mutta edellyttäisi parin päivän vierailua kotipuolessa lainaamassa äidin ompelukonetta ja saumuria.

Ratkaisu?

Puolan armeijan leipälaukku
Supernova.fi on suomalainen armeijaylijäämää myyvä kauppa, jonka valikoimista päädyin tilaamaan pari naurettavan edullista vaihtoehtoa satulalaukku-aihioiksi. Puolan armeijan leipälaukku oli näistä se mielestäni sopivampi, jos tosin pientä muokkausta vaativa. Toinen löytämäni ja mitoiltaan oikean kokoinen laukku on peräisin Tsekkiarmeijalta ja vaikka se oli materiaaliltaan vähintäänkin ..ööö.. mielenkiintoinen (=kumipintainen), niin tuote vaikutti mitoiltaan sopivalta. Tilasin siis sellaisenkin - jos ei muuta, niin ihan naurun vuoksi.

Laukku-ajatuksia.
Piirtelin lisäksi pari muutosajatusta pois pääni sisältä leijumasta ja näppäsin kuvan tänne muistiin, ennen kuin paperi päätyy ostoslistaksi tai uuniin. Nyt vain odotellaan, että laukut saapuvat.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti