7.1.2013

Keittiön puutasot

Mmmm... Shiny!
Viikonloppuna tuli tehtyä pientä kodin ylläpitoa loppiaista varten. Vuonna 2009 tekemämme pintaremontin yhteydessä keittiöömme asennettiin 40mm paksut puutasot, joiden hankkimista en ole katunut kertaakaan: tasot ovat helppohoitoiset, kestävät ja kivat silmille.

Moni puhuu puutasojen olevan jotenkin hankalia tai vaikeita pitää puhtaana, mutta noita väitteitä en ymmärrä. Kun tason käsittelee ja öljyää kunnolla, ei peruspyyhkimisen lisäksi ole tarvetta vuotta tiheämpään huoltoväliin. Huoltotarpeen huomaa siitä, että tasot käyvät hieman karheiksi ja esim. tahmeiden, jo kuivuneiden mehutahrojen pyyhkiminen vaatii hieman normaalia kosteampaa rättiä.

Tasot on asentamisensa öljytty kerran vuodessa, eli toistaiseksi kolme kertaa. Tällä kertaa ajattelin tehdä hieman perusteellisempaa jälkeä ja tehdä tasoista paremmat kuin uutena. Hiomakone ja puoli tuntia ylimääräistä aikaa riittivät tähän tarkoitukseen mainiosti. Koska tasoja ei ole alkuperäisen käsittelynsä yhteydessä tai asentamisensa jälkeen hiottu kertaakaan, lopputulos yllätti melko iloisesti. Huurujen haistelu ei tosin ole mitään herkkua, mutta onneksi ohimenevää - tasot imevät öljyn sisäänsä yön aikana.

Referenssikuva vuodelta 2009, tasot ovat kuvassa kertaalleen käsiteltyinä.
Vaikka puutasot eivät tietenkään kestä kirvestä tai tulipaloa, ovat ne öljyttynä superkestäviä ja käytössä huolettomia. Illallisen yhteydessä kaatuneen tai läikkyneen punaviinin voi niin halutessaan pyyhkiä vasta vaikka seuraavana päivänä. Lopputuloksena vuosien saatossa syntyneet pienet pintanaarmut katosivat hiomalla ja uudelleenöljyämällä kuin taiottuna. Uutta pintaa katsellessa teki jopa mieli ampua kunnolla yli ja kiillottaa puutaso peilipintaiseksi. Ehkä sitten seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti