26.10.2012

Aamun viisi virhettä

Aamujumppa.
Veikkauksen tulisi mielestäni perustaa tulosveto uutisotsikoista: monessako julkaisussa tänään ja huomenna lukee että "Talvi yllätti autoilijat". No jaa, itsellä aamuinen autoilu alkoi kuva-arvoituksella: etsi viisi virhettä. Neljä virhettä paljastuu oheisesta kuvasta, eli kesärenkaat olivat vaihtamatta. Viides virhe oli se illalla kytkemättä jäänyt lämmitysjohto.

Ajoneuvoni takarenkaissa tapahtuu joka kesä kemiallinen reaktio. Kun kesärenkaiden vanteet ovat alumiinia ja auton jarrurummut rautaa, tapahtuu hapettumista. Suomeksi sanottuna renkaat eivät irtoa autosta, vaikka pultit ottaisi irti. Renkaiden irrotus onkin tässä pirssissä tekniikkalaji. Tänä aamuna tuo valkoinen juttu tuossa auton alla aiheutti kuitenkin sen, että tarvittavan voimakas renkaaseen kohdistunut irrotusliike (=potku) siirsi autoa noin 5-10 senttimetriä sivusuunnassa. Kesärenkaissa ei ole pitoa talvikelillä, tuli selväksi.

"Kyä viksup päriää", tuumin ja eivät jääneet renkaat tänäkään talvena vaihtamatta. Pienellä riskillä ajoin auton noin kilometrin päässä olevalle tee-se-itse -hallille ja vaihdoin talvirenkaat sitten siellä, kuivassa hallissa kunnon tunkin kanssa. Rengaspaineetkin tuli tarkistettua samalla. Joku muukin oli jättänyt renkaanvaihdon melkoisen viime tippaan: aamuruuhkassa oli helppo laskea työmatkan varrella sijaitsevan rengasliikkeen pihasta noin kolmekymmentä autoa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti